Siç raportohet nga Wall Street Journal, EDPB ka vendosur që Meta nuk mund t'i detyrojë përdoruesit të pranojnë reklama të personalizuara. Në maj 2018, kur GDPR hyri në fuqi në BE, Meta Ireland Ltd. besonte se mund të "përpunonte" kërkesën për të marrë pëlqimin e...

65% e mbi një mijë Data Protection Officer të intervistuar në një anketë të kryer nga Observatori i Federprivacy kanë frikë se një situatë e mundshme emergjente si ato që rrjedhin nga ransomware ose shkelje të tjera të të dhënave mund të shkaktohen për shkak...

Shënim: Ajo që po ndodh në situatën e shpërthimit të listeriozës është ajo që teknikët e studios tonë përsërisin pa pushim në trajnimet që zhvillojmë në vend: Ruhuni nga subjektet që nuk kanë incidente të këtij lloji, sepse puna ka gjithmonë problematika. Kush subjekt nuk...

Komisionieri për mbrojtjen e të dhënave kroat deklaroi në një opinion këshillues se skanimi i identitetit dhe kartave bankare të punonjësve mund të mos bazohet në përputhjen me një detyrim ligjor sipas nenit 6(1)(c) të GDPR pasi asnjë ligj kombëtar nuk i kërkonte ta bënin...

Një pyetësor i Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale zbuloi se 39 për qind e atyre që iu përgjigjen pyetjeve nuk dinin përcaktimin e saktë të gjithë kategorisë së të dhënave që quhen personale sensitive. Pyetësori i bërë tashmë publik...

Garanti për mbrojtjen e të dhënave personale ka vendosur një gjobë prej mbi 26 milionë e 500 mijë eurosh për Enel Energia për përpunim të paligjshëm të të dhënave personale të përdoruesve për qëllime telemarketingu. Përveç pagesës së gjobës, kompania do të duhet të marrë...

Jo rrallëherë procedurat që ndjek Autoriteti Kombëtar i Ushqimit lënë hapësirë për habi në sistemin e sigurisë ushqimore. Sot gjendemi përpara dy rasteve të tërheqjes nga tregu (https://aku.gov.al/aku-njoftim/) dhe bllokimit (https://aku.gov.al/16-1-2022-denoncim/) të produkteve të pasigurta për konsumatorët, por në të dy rastet e komunikuara nga institucioni...

[contact-form-7 id="355" title="Forma Kontaktit"]

This will close in 0 seconds