Emërimi i një Data Protection Officer (Përgjegjësi për mbrojtjen e të dhënave) në konflikt interesi kushtoi një gjobë prej 525,000 eurosh për një degë të një grupi gjerman të e-commerce. Në Gjermani, emërimi i oficerit të mbrojtjes së të dhënave (DPO) në disa raste është fakultativ,...

Ky bakter është ndër patogjenët më të rrezikshëm që transmetohet përmes ujit. Infeksioni i shkaktuar nga ky bakter është përgjegjës për një sërë çrregullimesh që mund të variojnë nga një sindromë e lehtë e ngjashme me gripin deri në një pneumoni intersticiale më serioze, me rezultate...

Jo rrallëherë procedurat që ndjek Autoriteti Kombëtar i Ushqimit lënë hapësirë për habi në sistemin e sigurisë ushqimore. Sot gjendemi përpara dy rasteve të tërheqjes nga tregu (https://aku.gov.al/aku-njoftim/) dhe bllokimit (https://aku.gov.al/16-1-2022-denoncim/) të produkteve të pasigurta për konsumatorët, por në të dy rastet e komunikuara nga institucioni...

Të gjithë e dimë tashmë se Shqiperia po pëson sulmin e te disatë kibernetik ndaj privatësisë së të dhënave të qytetarëve. Lajmi gjendet në të gjitha mediat. Dikush ka hyrë në pronësi të listës (databazës) së pagave të mbi 600.000 qytetarëve. Jemi përpara një sulmi të...

[contact-form-7 id="355" title="Forma Kontaktit"]

This will close in 0 seconds