AMBALAZHET E KARKALECAVE TË NGRIRA ‘POZITIVE’ ME COVID-19: KINA PEZULLON IMPORTET

Raportohet nga Daily People e Pekinit dhe konfirmimi vjen nga Mekanizmi i përbashkët për parandalimin dhe kontrollin e rreziqeve të epidemisë. Janë tre ambalazhe të karkalecave të prodhuara nga kompani ekuadoriane që rezultuan pozitive me Covid-19, të ndaluara në dy dogana të ndryshme.

Në një kontroll rutinë, Dogana Kineze gjeti praninë e një infeksioni nga koronavirus në paketimet e karkalecave të bardhë të ngrirë që vinin nga Ekuadori. Në një konferencë për shtyp të Mekanizmit të përbashkët për parandalimin dhe kontrollin e rrezikut të epidemive, menaxherët konfirmuan se më 3 korrik, në doganën e Dalian, u zbulua prania e Covid-19 në murin e brendshëm të tre mostrave të paketimit të jashtëm të karkalecave të prodhuara nga kompanitë ekuadoriane.

Pozitiviteti, i testuar duke përdorur acid nukleik, lejoi gjithashtu të identifikonte Covid-19 në dy mostra të tjera të të njëjtit produkt, gjithmonë nga eksportuesit ekuadorian, në doganat e Xiamen. Menaxherët kinezë siguruan që testet e acidit nukleik të kryera në vetë karkalecët dhanë rezultat negativ në të gjitha rastet. Si rezultat i asaj që ka ndodhur, dhe me qëllim të mbrojtjes së shëndetit të konsumatorit, Administrata e Përgjithshme e Doganave Kineze ka vendosur të “anulojë regjistrimin e tre kompanive ekuadoriane të përfshira, duke pezulluar importin dhe eksportin e produkteve të këtyre bizneseve si dhe marrjen e masave për kthimin, ose asgjesimin e produkteve të bllokuara përkohësisht “.

burimi: fattoquotidiano.it[contact-form-7 id="355" title="Forma Kontaktit"]

This will close in 0 seconds