Vazhdon aktiviteti i Autoritetit Kombëtar Kundër Korrupsionit për zbatimin e plotë të Dosjes Virtuale të operatorit ekonomik. Me një deklaratë për shtyp të Presidentit të miratuar nga Këshilli më 20 dhjetor, Anac tregoi procedurat për verifikimin e certifikatave të cilësisë të lëshuara nga organet e...

Siç raportohet nga Wall Street Journal, EDPB ka vendosur që Meta nuk mund t'i detyrojë përdoruesit të pranojnë reklama të personalizuara. Në maj 2018, kur GDPR hyri në fuqi në BE, Meta Ireland Ltd. besonte se mund të "përpunonte" kërkesën për të marrë pëlqimin e...

65% e mbi një mijë Data Protection Officer të intervistuar në një anketë të kryer nga Observatori i Federprivacy kanë frikë se një situatë e mundshme emergjente si ato që rrjedhin nga ransomware ose shkelje të tjera të të dhënave mund të shkaktohen për shkak...

Komisionieri për mbrojtjen e të dhënave kroat deklaroi në një opinion këshillues se skanimi i identitetit dhe kartave bankare të punonjësve mund të mos bazohet në përputhjen me një detyrim ligjor sipas nenit 6(1)(c) të GDPR pasi asnjë ligj kombëtar nuk i kërkonte ta bënin...

Një pyetësor i Komisionerit për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale zbuloi se 39 për qind e atyre që iu përgjigjen pyetjeve nuk dinin përcaktimin e saktë të gjithë kategorisë së të dhënave që quhen personale sensitive. Pyetësori i bërë tashmë publik...

Garanti për mbrojtjen e të dhënave personale ka vendosur një gjobë prej mbi 26 milionë e 500 mijë eurosh për Enel Energia për përpunim të paligjshëm të të dhënave personale të përdoruesve për qëllime telemarketingu. Përveç pagesës së gjobës, kompania do të duhet të marrë...

Romë, 1 Shkurt Garanti i privatësisë ka sanksionuar  TIM me një vlere prej 27.802.946 euro për trajtime të shumta të paligjshme të të dhënave në formën e marketingut. Shkeljet kanë prekur në përgjithësi disa milion njerëz. Nga janari i vitit 2017 deri në muajt e parë të...

Megjithëse privatësia është një nga pikat e forta, e nënvizuar vazhdimisht gjatë eventeve të ndryshme publike, Apple-it kësaj herë i është dashur shumë punë për të siguruar përdoruesit e saj. Kohët e fundit, Brian Krebs, një ekspert i sigurisë zbuloi se iPhone i ri 11...

[contact-form-7 id="355" title="Forma Kontaktit"]

This will close in 0 seconds